CookiesZiggo TV app voor Android tablet

25 november 2011 13:50 door Hans Wind

Ziggo TV app voor Android tabletDe Ziggo TV app is vanaf vandaag ook beschikbaar voor Android 3.x Honeycomb tablets. Met deze app kunnen gebruikers in één oogopslag zien wat er op TV is, krijgen zij kijktips en het meest actuele medianieuws, en kunnen zij eenvoudig door het Ziggo On Demand filmaanbod bladeren.

Het aanbieden van televisieprogramma’s en video on demand is volgens Ziggo een kernactiviteit van het bedrijf. Middels de gratis Ziggo TV app wil het bedrijf het voor de kijker gemakkelijker maken om op de hoogte te blijven van het snel groeiende aanbod programma’s en films. Bovendien helpt de app voorkomen dat je als kijker een programma mist dat je eigenlijk had willen zien.

Ziggo TV is een van de eerste apps die specifiek is ontwikkeld voor het nieuwe Android Honeycomb besturingssysteem.
De app is te downloaden via de Android Market https://market.android.com/details?id=nl.ziggo.android.tv Een versie voor Android telefoons is in ontwikkeling zal binnenkort gelanceerd worden.

In maart van dit jaar kwam het bedrijf al uit met de eerste versie van de Ziggo TV app voor iPad. Deze app stond geruime tijd op plaats 1 van de Beste Gratis iPad Apps hitlijst van de Appstore. In juli kwam er ondersteuning voor de iPhone bij.

Ziggo streeft er, naar eigen zeggen, naar om haar klanten en de gebruikers van haar apps een maximale gebruikservaring te bieden op het apparaat van hun voorkeur. Daarnaast zal Ziggo in de komende tijd nieuwe features blijven ontwikkelen, die waarde toevoegen aan de app en het gebruiksgemak optimaliseren.

Programmagids met meer dan 160 zenders

De App. ook wel Ziggo TV Tablet genoemd, biedt de gebruiker een programmaoverzicht van meer dan 160 zenders. Het overzicht loopt tot maximaal een week vooruit en de zenderlijst en de volgorde van de zenders is naar eigen voorkeur aan te passen, ook op basis van televisie-abonnement. Je kunt zoeken op genre of trefwoord. Bij elk programma wordt een omschrijving verstrekt en wil je anderen op een bepaald programma wijzen, dan druk je eenvoudig op de knop ‘delen’ waarna je automatisch via e-mail of Twitter het bericht verstuurt.

Om niets te missen geeft de applicatie dagelijks een aantal kijktips en kun je als gebruiker zelf een alarm instellen voor je favoriete programma’s.

Standaard heeft de TV-gids het uiterlijk van een Elektronische Programma Gids (EPG) waarbij de programma’s op tijd gesorteerd worden. De gebruiker kan er echter ook voor kiezen per zender of op genre door de gids te bladeren.

TV Nieuws

Televisieprogramma’s en televisiepersoonlijkheden maken of “zijn” zelf aan de lopende band nieuws. Of een programma goed of slecht bekeken wordt, een presentatrice stopt of een acteur een nieuwe rol in een soap krijgt, daar wordt druk over geschreven. Ziggo TV Gids brengt al dat nieuws dagelijks op je tablet.

On Demand

Ziggo heeft een On Demand -catalogus van honderden actuele films en series, die continu vernieuwd wordt. Met de Ziggo TV app kun je op je gemak binnen de catalogus zoeken op genre of op trefwoord.
De film of serie van je keuze kun je vervolgens via een interactieve ontvanger van Ziggo op je televisie bekijken.

Bron: Ziggo

N.B. Even voor de goede orde: met de TV app kunnen geen TV zenders worden bekeken. In feite is het dus meer een TV info app.