CookiesZiggo TV app nu ook op iPhone

28 juli 2011 08:34 door Hans Wind

Ziggo TV app nu ook op iPhoneZiggo heeft een iPhone-versie gelanceerd van haar Ziggo TV app. De iPhone-versie is nu gebundeld met de iPad-versie. Installeert een gebruiker de app bijvoorbeeld op zijn iPad dan wordt bij het synchroniseren van zijn iPhone met iTunes, de iPhone-versie automatisch op zijn telefoon gezet. (En vice versa.)

Ondanks het kleinere beeldformaat van de iPhone ten opzichte van de iPad is de functionaliteit van beide versies gelijk. Met deze app kunnen gebruikers in een oogopslag zien wat er op TV is, krijgen zij kijktips en het meest actuele televisienieuws en kunnen zij eenvoudig door het Ziggo On Demand filmaanbod bladeren. Het aanbieden van televisieprogramma’s en video on demand is voor Ziggo een kernactiviteit. Middels de gratis Ziggo TV app wil het bedrijf het voor de kijker gemakkelijker maken om op de hoogte te blijven van het snel groeiende aanbod programma’s en films. Bovendien helpt de app voorkomen dat je als kijker een programma mist dat je eigenlijk had willen zien. De Ziggo TV app is gerealiseerd in samenwerking met Xaton.

Programmagids met meer dan 160 zenders

Ziggo TV biedt de gebruiker een programmaoverzicht van meer dan 160 zenders. Het overzicht loopt tot maximaal een week vooruit en de volgorde is naar eigen voorkeur in te stellen. Je kunt zoeken op zender, genre of trefwoord. Bij elk programma wordt een omschrijving verstrekt en wil je anderen op een bepaald programma wijzen dan druk je eenvoudig op de knop ‘delen’ waarna je automatisch via e-mail, Twitter, Hyves of Facebook het bericht verstuurt.

Om niets te missen geeft de applicatie dagelijks een aantal kijktips en kun je als gebruiker zelf een alarm instellen voor je favoriete programma’s. Standaard heeft de TV-gids het uiterlijk van een Elektronische Programma Gids (EPG) waarbij de programma’s op tijd gesorteerd worden. De gebruiker kan er echter ook voor kiezen per zender of op genre door de gids te bladeren.

Alle televisienieuwtjes op een rij

Televisieprogramma’s en televisiepersoonlijkheden maken of “zijn” zelf aan de lopende band nieuws. Of een programma goed of slecht bekeken wordt, een presentatrice stopt of een acteur een nieuwe rol in een soap krijgt, daar wordt druk over geschreven. Ziggo TV brengt al dat nieuws dagelijks op je iPhone of iPad.

Overzicht van alle bij Ziggo te bestellen On Demand films

Ziggo heeft een On Demand -catalogus van honderden actuele films die continu vernieuwd wordt. Met de Ziggo TV app kun je op je gemak binnen de catalogus zoeken op genre of op trefwoord. Er is van elke film een omschrijving en van veel films kun je via de knop ‘trailer’ alvast een voorproefje bekijken.

Ziggo TV app prijs en beschikbaarheid

De Ziggo TV app is vanaf nu gratis te doenloaden via http://itunes.apple.com/us/app/ziggo-tv/id419894856?ls=1&mt=8

Bron: Ziggo