CookiesZiggo TV app nu ook met live TV beeld op iPad

5 december 2011 13:02 door Hans Wind

Ziggo TV app nu ook met live TV beeld op iPadZiggo heeft vandaag een nieuwe versie van haar Ziggo TV app voor de iPad gelanceerd (Versie 2.0). De nieuwe versie biedt de gebruiker de mogelijkheid om de 10 best bekeken Nederlandse zenders in bijna HD-kwaliteit live te bekijkenop hun iPad. Het gaat hierbij om de volgende zenders: Ned 1, Ned 2, Ned 3, RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL 8, Net 5, SBSB 6 en Veronica.

De app is gratis maar om live tv te kunnen kijken moet de gebruiker beschikken over internet van Ziggo. “Ons uiteindelijke doel is om televisie en video on demand op elk geschikt scherm beschikbaar te maken.”, aldus Marcel Nijhoff commercieel directeur van Ziggo. “Klanten willen televisie kijken op het moment dat het hun uitkomt, op de plek waar ze op dat moment zijn en op het scherm waarover zij op dat moment beschikken. Dus niet meer alleen op de televisie maar ook op hun tablet of op hun smartphone. En het liefst in hoogwaardige beeldkwaliteit. Met deze lancering zetten wij hierin weer een volgende stap.”.

Ten opzichte van de vorige versie bevat de Ziggo TV app voor de iPhone ook nog de volgende wijzigingen: een vernieuwde homepage, de TV Gids wordt sneller geladen en de on demand-catalogus is uitgebreid met series en muziekfilms.

Ziggo TV

In maart van dit jaar bracht Ziggo de eerste versie van de TV app uit voor de iPad. Deze app stond geruime tijd op plaats 1 van de Beste Gratis iPad Apps hitlijst van de Appstore. In juli kwam er ondersteuning voor de iPhone bij.
Ziggo streeft er naar om haar klanten en de gebruikers van haar apps een maximale gebruikservaring te bieden op het apparaat van hun voorkeur. Daarnaast zal Ziggo in de komende tijd nieuwe features blijven ontwikkelen, die waarde toevoegen aan de app en het gebruiksgemak optimaliseren.

Live kijken

Voor Ziggo-klanten is het kijken van televisie via de iPad gratis. Op de iPhone werkt deze functie niet. Klanten dienen wel internet van Ziggo te hebben. Vooralsnog kan de klant alleen in en rondom zijn eigen huis kijken of bij anderen die ook Ziggo-internet hebben. Ziggo geeft de streams door met een bandbreedte variërend van 800Kb/s tot 1,2 Mb/s.

Programmagids met meer dan 160 zenders

Ziggo TV biedt de gebruiker een programmaoverzicht van meer dan 160 zenders. Het overzicht loopt tot maximaal een week vooruit en de zenderlijst en de volgorde van de zenders is naar eigen voorkeur aan te passen, ook op basis van televisie-abonnement. Je kunt zoeken op genre of trefwoord. Bij elk programma wordt een omschrijving verstrekt en wil je anderen op een bepaald programma attenderen, dan druk je eenvoudig op de knop ‘delen’ waarna je automatisch via e-mail of Twitter het bericht verstuurt.

Om niets te missen geeft de applicatie dagelijks een aantal kijktips en kun je als gebruiker zelf een alarm instellen voor je favoriete programma’s. Standaard heeft de TV-gids het uiterlijk van een Elektronische Programma Gids (EPG) waarbij de programma’s op tijd gesorteerd worden. De gebruiker kan er echter ook voor kiezen per zender of op genre door de gids te bladeren.

Alle televisienieuwtjes op een rij

Televisieprogramma’s en televisiepersoonlijkheden maken of “zijn” zelf aan de lopende band nieuws. Of een programma goed of slecht bekeken wordt, een presentatrice stopt of een acteur een nieuwe rol in een soap krijgt, daar wordt druk over geschreven. Ziggo TV Gids brengt al dat nieuws dagelijks op je tablet.

Overzicht van Ziggo On Demand titels

Ziggo heeft een On Demand-catalogus van honderden actuele films, series en muziekfilms, die continu vernieuwd wordt. Met de Ziggo TV app kun je op je gemak binnen de catalogus zoeken op genre of op trefwoord. De film of serie van je keuze kun je via een interactieve ontvanger van Ziggo op je televisie bekijken.

Ziggo TV app prijs en becshikbaarheid

De Ziggo TV app is gratis te downloaden via de Apple app store op http://itunes.apple.com/nl/app/ziggo-tv/id419894856?mt=8/

Bron: Ziggo

Update 15 december 2011: Ziggo heeft vandaag in zijn Ziggo TV app de mogelijkheid geactiveerd om met je iPhone of iPod Touch naar Live TV te kunnen kijken. Via de Ziggo TV app 2.0 is het vanaf vandaag dus mogelijk om de 10 best bekeken Nederlandse zenders live te bekijken op je iPad, iPhone 3GS of 4(S) en iPod Touch (3e of 4e generatie). Het gaat hierbij om de volgende zenders: Ned 1, Ned 2, Ned 3, RTL4, RTL5, RTL7, RTL8, Net5, SBS6 en Veronica. De app is gratis maar om live tv te kunnen kijken moet de gebruiker beschikken over internet van Ziggo. In de loop van de middag en avond komt het live TV kijken voor de iPhone en iPod Touch gefaseerd beschikbaar.