CookiesZiggo en UPC vanaf nu verder als Ziggo

13 april 2015 08:15 door Hans Wind

Ziggo Liberty GlobalVanaf vandaag gaan UPC en Ziggo samen verder als één nationaal bedrijf en merknaam en dat is Ziggo. Met die stap komt Horizon TV nu ook beschikbaar is voor alle Ziggo-klanten. Tot nu toe was deze dienst alleen verkrijgbaar voor UPC klanten maar nu kunnen dus ook klanten van het “oude” Ziggo thuis interactieve televisie kijken via de Horizon Mediabox. Daarmee is het vanaf vandaag ook mogelijk om zonder extra kosten gebruik te maken van Replay TV. Met deze nieuwe dienst van Ziggo kunnen tv-programma’s tot 7 dagen terug worden bekeken, zelfs als het programma nog niet is afgelopen. Daarnaast hebben alle klanten van Ziggo voortaan de mogelijkheid om via de Horizon Go app tv te kijken via hun smartphone, tablet of laptop. Tot slot hebben klanten keuze uit meer dan duizend films en series via MyPrime. Horizon TV is beschikbaar voor zowel particuliere als zakelijke klanten.

Om Horizon TV zorgvuldig te introduceren, doet Ziggo dit stapsgewijs. Klanten uit het voormalige Ziggo verzorgingsgebied krijgen de komende periode bij de installatie van de Horizon Mediabox een gratis monteur.
Zo wil het bedrijf er voor zorgen dat ze zo optimaal mogelijk gebruik kunnen maken van alle mogelijkheden van Horizon TV. De voormalige UPC-klanten hebben beschikking over een installatiegarantie. Horizon TV is volgend Ziggo de afgelopen periode uitgebreid getest onder Ziggo-klanten.

Horizon Mediabox

Via de Horizon Mediabox heeft de klant toegang tot Replay TV. Daarmee zijn de programma’s die men wil kijken eenvoudig terug in de tijd op te zoeken via de tv-gids op het scherm. Ook is het voortaan mogelijk om programma’s direct te laten herstarten vanaf het begin, zelfs als ze nu nog bezig zijn. Daarnaast hebben klanten toegang tot MyPrime, het films- en series-pakket van Ziggo, en is het mogelijk tot vier programma’s tegelijkertijd op te nemen. Als een programma, serie of film in HD-kwaliteit wordt uitgezonden, neemt de Horizon Mediabox dit automatisch in HD-kwaliteit op. Met de Horizon Extra Mediabox kan op een tweede toestel in huis interactieve televisie worden gekeken en kunnen opnames die gemaakt zijn op de Horizon Mediabox worden afgespeeld.

Met de gratis Horizon Go-app voor iOS en Android kunnen al onze klanten hun favoriete tv-programma’s waar en wanneer ze maar willen kijken op een tablet, smartphone of computer, ook wanneer ze geen Horizon Mediabox in hun bezit hebben.

Horizon TV is vanaf nu beschikbaar bij nieuwe ‘Connect & Play’ pakketten, waarbij Connect staat voor internet en telefonie en Play voor alles wat met televisie te maken heeft. Daarbij is Horizon TV beschikbaar bij de ‘Play Complete’- en ‘Play Max’-televisieabonnementen. Huidige Ziggo-klanten kunnen gebruik maken van de nieuwe dienst door over te stappen naar één van bovengenoemde pakketten of abonnementen, maar kunnen uiteraard ook hun huidige abonnement, tegen de huidige voorwaarden, behouden. De Ziggo infrastructuur biedt snelheden aan van 40 Mbit/s tot 200 Mbit/s, voor de zakelijke markt tot 500 Mbit/s.

Zakelijke producten

Horizon TV is ook beschikbaar voor zakelijke klanten. De nieuwe zakelijke producten zijn grotendeels gelijk aan de producten voor consumenten en zijn onder te verdelen in twee categorieën: ‘Connect ZZP’ en ‘Connect MKB’. ‘Connect ZZP’ is speciaal voor de ZZP’er die thuis of op een klein kantoor werkt. ‘Connect MKB’ is geschikt voor een onderneming met meerdere medewerkers. Het grootste verschil met de consumentenproducten zit in de internet snelheid: de snelheden zijn verhoogd, waarbij een snelheid tot 500 Mbit/s aan het zakelijke portfolio is toegevoegd (als die op basis van postcode beschikbaar is). Daarnaast is de zakelijke helpdesk 24/7 bereikbaar en kan een monteur met spoed op locatie aanwezig zijn.

Meer informatie is te vinden op de Ziggo website.

Enkele cijfers over de nieuwe combinatie zijn:
• 4,3 miljoen televisie aansluitingen
• 3,1 miljoen internet aansluitingen
• 2,6 miljoen vaste telefonie dienstenabonnees
• 130.000 abonnees voor mobiele telefoniediensten
• Bijna 2 miljoen WifiSpots door heel Nederland

Bron: Ziggo