CookiesZiggo WifiSpots komen beschikbaar in alle Ziggo regio’s

26 april 2013 07:13 door Hans Wind

Ziggo WifiSpots komen beschikbaar in alle Ziggo regio'sZiggo heeft gisteren aangekondigd dat in alle regio’s waar het bedrijf actief is uiterlijk eind augustus 2013 haar internetklanten toegang kunnen hebben tot bijna 1 miljoen Ziggo WifiSpots. Den Haag is na de teststad Groningen de tweede stad waar de WifiSpots gisteren geactiveerd werden.

Vanaf 7 mei staan ca. 65.000 Ziggo WifiSpots in Den Haag aan. Ziggo’s internetklanten hoeven de speciale WifiSpots inloggegevens maar één keer per apparaat in te stellen en hebben daarna automatisch toegang tot alle beschikbare WifiSpots. Zowel zakelijke Ziggo-klanten als consumenten hebben toegang tot de WifiSpots.

“Ziggoklanten gebruiken onze diensten al jaren in de voor hun vertrouwde omgeving van de huiskamer, slaapkamer of studeerkamer. Juist doordat die omgeving zo vertrouwd is kunnen de klanten onze diensten optimaal ervaren en beleven. Dit ervaren willen wij nu ook mobiel maken.”, zegt Pieter Vervoort, Directeur Innovatie van Ziggo. Hij vervolgt: ”Wij willen al onze diensten dus ook buitenshuis en onderweg aan onze klanten aanbieden. Ziggo WifiSpots is de technische basis die dit mogelijk maakt.” Vervoort geeft verder aan dat Ziggo werkt aan een aantal nieuwe diensten die optimaal afgestemd zullen zijn op het netwerk van WifiSpots.

Uitrolschema Ziggo WifiSpots

• Zuid-Holland en Groningen ca.200.000 in mei / juni 2013
• Utrecht en Noord-Holland ca.200.000 in Juni 2013
• Brabant ca.150.000 in juni / juli 2013
• Limburg en Twente ca.200.000 Juli 2013
• Friesland, Drenthe en Overijssel ca.100.000 in juli / augustus 2013

De verwachting is dat het aantal geïnstalleerde Wi-Fi modems en dus ook het aantal WifiSpots per 1 september 2013 meer dan 1 miljoen is.

Scheiding tussen klantnetwerk en WifiSpot

Ziggo heeft de apparatuur en programmatuur van het modem/Wi-Fi-router zo aangepast dat deze voldoen aan de volgende eisen:
• De WifiSpot is volkomen gescheiden van het klantnetwerk zodat veiligheid en privacy optimaal gewaarborgd zijn;
• Wi-Fi-gebruik door gasten heeft geen invloed op de internetprestaties bij de klant;
• De WifiSpot moet voldoende bereik hebben om gastgebruikers de nodige bewegingsvrijheid te geven;
• Maximaal 20 gelijktijdige gasten kunnen van de WifiSpot gebruik maken;
• Eenmalige inlog met daarna automatische toegang tot alle Ziggo WifiSpots.

Resultaten can de test in Groningen

Voorafgaand aan de uitrol in Den Haag heeft Ziggo de functionaliteiten het gebruik van de Ziggo WifiSpots uitvoerig onderzocht in de stad Groningen. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de functionaliteit voldeed aan alle gestelde eisen en dat het gebruik conform de verwachtingen was. Verder bleek dat bijna alle klanten het een uitstekend initiatief vonden. Minder dan 1% van de klanten heeft de hotspot-functionaliteit uitgezet en wilde niet meedoen

Bron: Ziggo