CookiesZyxel Powerline introductie

15 april 2008 08:54 door Hans Wind

Zyxel Powerline introductieVandaag kondigt ZyXEL aan dat haar Powerline producten beschikbaar komen voor de Benelux markt.

De Powerline producten, gebaseerd op de HomePlug AV standaard, geven gebruikers de mogelijkheid om bestanden, apparaten en internetaansluiting te delen of zelfs een compleet multimedia-netwerk op te zetten inclusief beveiliging en met snelheden tot 200Mbps.

U steekt de stekker in het stopcontact en u heeft netwerktoegang, zodat u internet op kunt, online games kunt spelen, muziek en video kunt streamen, bestanden kunt uitwisselen of VoIP telefoongesprekken kunt voeren.

De Zyxel Powerline serie bestaat op dit moment uit de volgende producten: ZyXEL PLA-400, PLA-401, PLA-450, PLA-470 en NBG-318S.

ZyXEL’s Powerline producten zijn volledig compatibel met de HomePlug AV standaard. U heeft dus een netwerk zonder netwerkkabels aan te leggen, dat sneller is dan de huidige generatie draadloze netwerken. Een HomePlug netwerk is vaak flexibeler dan een traditioneel bedraad netwerk: overal waar een stopcontact is heeft u toegang tot uw netwerk. Met een Powerline netwerk combineert u dus de flexibiliteit met de snelheid van een traditioneel netwerk.

De ZyXEL Powerline producten combineren een netwerksnelheid van 200Mbps met een geavanceerde QoS (Quality of Service) techniek zodat multimedia toepassingen mogelijk zijn. De QoS controleert de data stromen automatisch waardoor ook goede prestaties gehaald worden met vertragingsgevoelige toepassingen zoals video streaming, internet TV of internet telefonie.

In de Powerline serie van ZyXEL zijn de volgende varianten beschikbaar:
• Desktop adapter ZyXEL PLA-400
Kieskeurig prijs vergelijking
• Wand adapter ZyXEL PLA-401 om rechtstreeks in stopcontact te plaatsen
Kieskeurig prijs vergelijking
• Adapter met ingebouwde 4-poorts switch ZyXEL PLA-470
Kieskeurig prijs vergelijking
• Adapter met wireless Access Point ZyXEL PLA-450
Kieskeurig prijs vergelijking
• Adapter met wireless Access Point en router ZyXEL NBG-318S
Kieskeurig prijs vergelijking

Zoals eerder opgemerkt zijn alle modellen compatibel met de HomePlug AV standaard.